JOIN THE COMMUNITY
HOH Architecten combines two 17th-century townhouses to create Institute for Advanced Study
26/08/2018

HOH Architecten has connected two 17th-century Dutch canal houses that were “separated at birth” to create a new facility for the University of Amsterdam.

The Institute for Advanced Study (IAS), a study centre for science researchers, is spread across two neighbouring townhouses on the Oude Turfmarkt that were once identical.

The brief given to HOH Architecten was to create a 600-square-metre “free space” inside the two buildings.

What the architects discovered when they embarked on the project was that, due to extensive alterations over the years, the two sets of interiors no longer had any visual continuity. But instead of trying to resolve these differences, they decided to exploit them, creating a series of spaces in markedly contrasting styles.

Read more.